Mit tanulhattunk a válságból? – Második rész

Mit tanulhattunk a válságból? – Második rész

Válság

Rendben, de mit is tehetünk?

Azt gondolom, hogy nagyon sok mindent nem használunk még ki, és van még mit tennünk.

Korábban az egyik hozzászóló arról írt, hogy a tudásunk a legfontosabb eszköz, amivel kezelhetünk ilyen válságos helyzeteket.

Maximálisan egyetértek ezzel.

Hamarosan lesz egy blog, amiben egy eset tanulmányt fogok leírni egy olyan cégről röviden, amelynek a vezetői kiérdemlik a maximális tiszteletet a környezetüktől, mert olyat vittek véghez, amire sokan azt mondták volna, hogy ez lehetetlen.

Szóval visszatérve, a helyzet az, hogy sokkal fegyelmezettebb pénzügyek kellenek már, és már nem csak a cégben, hanem otthon is keményen kell fogni a költségeket, illetve fokozott kontroll kell a bevételekre is.

Korábban egy család egy „körül-belüli költségvetéssel” vígan el tudod élni, gyarapodni tudott.

Ma már ez megváltozott!

Ma sokkal több figyelem és erőfeszítés szükséges ahhoz, hogy a megfelelő bevétel minden hónapban megérkezzen a számlánkra, és több figyelem, precízebb gazdálkodás szükséges a kiadási oldalon is.

Igen ám, de honnan lehet ezt megtanulni?

Van-e valami eszköz arra, hogy könnyen és jól tudjuk menedzselni a pénzügyeinket?

Fontos, hogy a pénzüggyel kapcsolatban megértsünk egy dolgot: a pénzügy olyan, mint az egészség: ha rendben van, akkor nincs rajta figyelem. Ha viszont nincs rendben, akkor minden figyelmet leköt, és megállíthatja a termelést is!

Amikor gazdaság elnyomásról beszélünk, akkor a lényeg, hogy a figyelem a termelésről a pénzre kerül át, és máris befelé fordult az illető, nem termel, és szépen megszűnik létezni.

Az egyetlen esély, ha sokat termelsz, és keveset költesz. Mondjuk így: sokkal többet termelsz, és sokkal kevesebbet költesz!

Másképp nincs esélyed! Sem otthon, sem a cégben!

A Hídvéghy Robi barátommal fejlesztettünk egy szoftvert, ami segít neked a családban könnyen kontroll alatt tartani a pénzügyeket, és tudj teljes figyelemmel a termelésedre koncentrálni.

Ezt itt tudod elérni.

A célunk az, hogy minden család elegendő kontrollt tudjon gyakorolni a családi gazdálkodás felett a szoftver segítségével, és elkerülje a válság okozta problémákat, vagy minimalizálja annak a hatásait.

Ez az első szint a részünkről, először is a családoknak szeretnénk segíteni, mert látjuk, hogy amíg egy család nem stabil anyagilag, addig úgysem tud az illető a cégére koncentrálni.

Ahogy viszont stabilizálódnak a családok, onnantól lehet a cégek stabilizálásával is nagy volumenben foglalkozni.

Ehhez viszont el kell érnünk a 10.000 olyan családot, akik használják a tudatos gazdálkodást, és lépésről lépésre haladnak a stabilizáció felé.

Úgy gondoljuk, hogy ez már olyan volumen, amely valóban kihat a gazdaságra is pozitív módon.

Ebben kérjük mindenki segítségét, akik egyet értenek ezzel a céllal. Segíts a környezetedben lévőknek, hogy stabilizálni tudják a családi költségvetést, és kikerüljenek a válság hatásai alól.

Itt tudsz csatlakozni ehhez a küldetéshez.

Szeretnénk több mosolygós embert látni, és nem szeretnénk olyan levelet kapni – mint ahogy most megtörtént – amiben az írója zokon vette más emberek sikereit, mert az ő élete kisiklott, és kilátástalan az ő számára.

Az ő nézőpontjából nem reális, hogy valakinek lehet nyeresége, nem reális, hogy lehet még tenni valamit.

Ezt meg tudom érteni, ugyanakkor nem a sikereket elérő emberekkel van a baj.

Szóval szeretnénk nagyobb kontrollt adni az emberek kezébe, hogy képesek legyenek stabilizálni a családi gazdálkodást, és számukra újra legyen napfény, és nevetés.

Sok sikert!

Horváth Zoltán
Cashflow Mérnök

Ajánlom másoknak is:
 • Print
 • PDF
 • email
 • Google Bookmarks
 • Digg
 • Facebook
 • blogtercimlap
 • LinkedIn
 • Live
 • MSN Reporter
 • blogmarks
 • MyShare
 • MySpace
 • NewsVine
 • Technorati
 • RSS
 • Mixx
 • Twitter

Egy hozzászólás “Mit tanulhattunk a válságból? – Második rész” bejegyzésre

 • Kovács János szerint:

  Azért a számok mellett arra is kell gondolni, hogy hány család ér el látható eredményt. Lehet hogy valamelyik sok, kevés vagy semmi pénzt tud csak megtakarítani. Akkor lesz nagyon hatékony, hogyha a programot használok többsége nagyobb összeget is megtakarít. Reméljük ez utóbbi lesz a jellemzőbb.
  Mindketten dolgozunk azon, hogy tudjanak az emberek takarékoskodni és spórolni. Csak te eszközt adsz nekik, én meg konkrét megoldásokat igyekszek adni. És szerintem mindkettő nagyon fontos és együtt fejti ki a legnagyobb hatást. Jó lenne ha tényleg komoly változásokat lehetne hozni. Szerintem PR szinten is érdemes lenne foglalkozni ezzel.

  Válasz

Itt lehet hozzászólni !

Családi Élettervezés

Családi Élettervezés

Itt az ideje, hogy átlásd az összes pénzmozgásodat!

Családi Élettervezés

Naptár
május 2010
H K S C P S V
« ápr   jún »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Huszárvirtus

Huszárvirtus az értékesítésben

Szeretnél-e egy ennyire hatékony értékesítői egységet a cégedben, amely őrületbe kergeti a konkurenciádat, miközben te képes leszel annyi eredményes "huszárt" előállítani, amennyit szeretnél?
Kattints a képre!

Huszárvirtus

Családi Életvezetés

Családi Életvezetés

Itt az ideje, hogy átlásd az összes pénzmozgásodat!

Cashflow Családi Életvezetés

Családi Élettervezés

Családi Élettervezés

Itt az ideje, hogy átlásd az összes pénzmozgásodat!

Családi Élettervezés