Bármilyen pénzügyinek nevezett szolgáltatás sikert hoz neked?

Csak akkor támadnak meg, vagy másolnak le, amikor csinálsz is valamit!

hamis vagy valós tudás?Nagy öröm ért a napokban: egy barátom küldött egy linket, hogy ismerem-e az adott web oldalt. Azt hitte, hogy én írom, mert a szöveg kísértetiesen hasonlít a Cashflow Mérnökön olvasható írásokra.

Persze, nem szó szerint vannak átvéve a mondatok, de a gondolatok, nézőpontok, a szóhasználat, stb stimmel.

Ez egy pénzügyi, bár inkább talán számviteli szoftverekkel foglalkozó cég, így nekem nem piacom, nem is konkurenciám.

Sőt, pár hónapja találtunk egy olyan oldalt is, ahol egy illető (név nélkül) kifigurázza a Cashflow Mérnök elnevezést. A haverját ennek analógiájára sushi-mérnöknek hívta. :-)

Vannak, akik ilyen esetekben kiborulnak, hogy „jaj, valaki ellopta az ötleteimet”, vagy „lefikázott”. Nekem ez nem okoz gondot, mert ezek és az ilyen jellegű tény jeleznek valamit:

 1. valami értelmeset csinálok, amibe már érdemes belerúgni
 2. valami értelmeset hozok létre, mert érdemes plagizálni (= egy másik szerző gondolatait, nyelvezetét átvenni, és azt sajátként bemutatni) a gondolatokat, szóhasználatot

Ugyanis senki nem rúg bele egy döglött kutyába!

Szóval, csak azt akarom ezzel mondani, hogy ha netalán valaki megtámad téged, akkor az a fentiek miatt van, és örülj neki.

Inkább akkor kezdj el aggódni, ha senki rád sem hederít! Az azt jelenti, hogy nem csinálsz semmit, nem érsz el semmilyen eredményt. Ilyenkor gondolkozz el azon, hogy mit kellene fejlesztened.

Visszatérve hozzám, az én célpiacom nem a szakmai körök, hanem a vállalkozók. És nekik szeretnék igazán hatható segítséget adni. Az alapokat kell rendbe tenni, és akkor már szárnyalni tudnak a vállalkozók pénzügyileg.

Az alapok hiányoznak a cégek nagy többségénél, sőt, maga a világgazdasági válság is azért tudott létrejönni, mert megsérültek a gazdasági alaptörvények, mint például az, hogy a pénz a termelésből származik, és az előállított termékeket képviseli.

A közelmúltban egy közgazdasági szakember, miután felajánlottam a Cashflow Előrelátás™ ingyenes szoftvert – kissé lekezelően – írta nekem, hogy „meglátom, hogy mi újat tudsz mondani”. Neki semmit. Nem piacom. Ha a közgazdászok lennének a piacom, akkor tudományos (= senki számára nem érthető) értekezéseket kellene írnom, könyveket kellene bújnom, és lobbiznom kellene, hogy engem vegyenek be ide vagy oda. Hűűű, de rosszul lennék ettől!

Az én világom az egyszerűség, gyakorlatiasság, közérthetőség. Én megértést akarok adni, nem tudományosan „nagyfejűnek” tűnni!

Ha megértést adok az ügyfeleimnek, akkor közelebb kerülök a saját céljaimhoz: olyan gazdaság, ahol a vállalkozások stabilan képesek menedzselni a saját pénzügyeiket, emiatt sikeresek. Ha ráadásul hajlandóak nekem még fizetni is ezért a megértésért, akkor nyertünk. Mindketten!

Sajnos – és akinek nem inge, az ne vegye magára – sok olyan szereplő van a piacon, akik számára nem az ügyfél a fontos, hanem az önfontosság: nem azért fejleszt valamit, mert az neked jó, hanem mert neki. Nem azért ír, beszél, kommunikál, mert azzal neked segít, hanem mert ő így fontosabbá válik. Nem azért ad megoldást, mert érdekli, hogy Te ettől jobban lettél, vagy sem, hanem mert tetszeleg a szuper tudós, vagy guru pozícióban.

Ez a jelenség a figyelmet a „gurura” irányítja, ő a fontos, ő a lényeg, őt kell csodálni.

A másik nézőpont szerint az ügyfél a lényeg, ő a fontos, neki akarunk szolgáltatni.

Élő példa, hogy eléred-e a gurut, vagy sem. Az ügyfelek emelik fel a gurut az égbe, majd velük szakítja meg a kapcsolatot. Azaz akitől erőt és hatalmat kapott, azokkal vágja el a kommunikációt. Hogy ebben mi a logika??? Talán az, hogy az összezavart ügyfélnek éveken át lehet újra és újra eladni dolgokat?

Keresd azokat a szolgáltatókat, akik egyszerűek, érthetőek, és hajlandóak veled foglalkozni.

Na, bocs, hogy egy kicsit elkalandoztam, de azt látom, hogy néha helyre kell tenni a fejekben dolgokat, hogy utána jobban tudjunk haladni.

Októberben indulnak új kihívások, új játékok, részben itt, részben a www.kimberley-group.eu web oldalon.

Ajánlom másoknak is:
 • Print
 • PDF
 • email
 • Google Bookmarks
 • Digg
 • Facebook
 • blogtercimlap
 • LinkedIn
 • Live
 • MSN Reporter
 • blogmarks
 • MyShare
 • MySpace
 • NewsVine
 • Technorati
 • RSS
 • Mixx
 • Twitter

10 hozzászólás “Bármilyen pénzügyinek nevezett szolgáltatás sikert hoz neked?” bejegyzésre

 • Holbi szerint:

  Való igaz, nem mind arany, ami fénylik.

  Én még emlékszem azokra a jelentésekre a 90-es évek közepéről, amelyekben az országunk akkori leghíresebb közgazdaság-tudományi egyeteme a legjobban eladósodott felső oktatási intézményként híresült el. Pedig “neves” szakemberek vezették, és ezek a szakemberek okították a következő közgazdász generációkat is.

  Mit lehetett tőlük tanulni? Hogyan kell többet költeni, mint a bevételeink, és hogyan juttassunk csődbe bármit is – legyen az egy ország, egy egyetem, egy vállalat vagy egy család.

  De úgy látszik ez az apróság nem nagyon tűnt fel senkinek sem akkoriban.

  Válasz

  Cashflow Mérnök megjegyzése:

  Kedves Holbi,

  köszönöm a választ! Annyit tennék még hozzá, hogy meglehetősen nehéz egy elbonylított, sok valótlan megállapíással megtűzdelt “tudományt” megérteni, és helyesen alkalmazni. Egy kicsit ezt látom a közgazdaságtan esetben is.
  Egy biztos, hogy egy vállalkozás, ha folyamatosan kevesebbet költ, mint amennyit megtermelt, akkor nagy baj nem fogja érni. :)

  Válasz

 • Az Interneten szerintem mindennapos, hogy másolnak tőled, ha jó vagy. Ha rutinosak, és átfogalmazzák, akkor nem nagyon tudsz mit tenni. Én is mindig azt mondom az ügyfeleimnek, hogy ez egyfajta dicséret a konkurenciától.

  Ha viszont valaki ctrl c, ctrl v technikával másol tőled, akkor erre készített Róth Dénes egy Online Marketing Jogi Túlélőcsomagot, ami ilyenkor hasznos lehet…

  Válasz

  Cashflow Mérnök megjegyzése:

  Kedves Zsuzsa,

  köszi a tippet!
  Igazából jobban érdekel, hogy hogyan tudnám én jobban csinálni, mint hogy valaki másol. :)
  Az ember tudja, hogy mi a célja, nem?

  Válasz

 • Farkas Levente szerint:

  Tetszett ez a gondolatmenet a “Guruság” két nézőpontja kapcsán.
  Azt hiszem, hogy az USA-bol importált “én-vagyok-A-guru” nézőpont legjobban a sajtóra hasonlít. Igazából senkinek sem használ, de ha jól csinálod, akkor szép bevételt tudhatsz magadénak.

  Válasz

  Cashflow Mérnök megjegyzése:

  Hello Levente,

  jaj, gyakran nehéz dolga van egy megcélzott ügyfélnek, aki szeretné elkülöníteni a sarat az aranytól. :)

  Válasz

 • Műhelyes szerint:

  Tetszett az írás, és még igaz is ! :-) )

  Nekem az alábbi régi mondás ( talán kínai ) jutott eszembe:

  Mond el, és elfelejtem.
  Írd le és megjegyzem.
  Mutasd meg és magtnulom.

  Remélem jól idéztem, de a lényeg ! Pont erről szól a dolog amit írtál :

  Leírod, elmondod, és aki nem akar vagy tud tanulni, az másol.
  Ha veszi a fáradtságot, akkor megtanúlja és onnan már saját fejből megy a dolog.

  Az én webshopomat még ( sajna ) nem másolják, de kaptam olyan megjegyzést, hogy azért hívtak egy összejövetelre, mert megjelentem egy bizonyos előadáson, és a meghívó fél szerint aki veszi erre a fáradtságot, az komoly ember.

  Jól esett.

  További jó munkát.

  Válasz

  Cashflow Mérnök megjegyzése:

  Szia Műhelyes,

  köszi a nyugtázást!
  Örülök a sikerednek, megértem, hogy jól esett! :)

  Válasz

 • Tomán József szerint:

  Szia Zoli!

  Akkor most akinek van a cash flowal kapcslatban elképzelése, képes rendben tartani a pénzforgalmat, netalán még szoftvere is van rá, az plagizál?

  És ha még el is adja másoknak, hogy profitálni tudjanak belőle, hogy ne csak az elmélet legyen, hanem eszköz is a megvalósításhoz az plagizál?

  Szerintem nem feltétlen.

  Egyébként a tudás egy témában lehet eltérően lyukas sajt, ahogy Haraszti Misi mondta, de az alapoknak ugyanannak kell lenni.

  Tanulni meg nem szégyen élő embertől sem szerintem.

  Üdv Tomán József
  a cégvezetők szabadságfelelőse

  Ha kiváncsi vagy az Én megoldásomra, nézd meg a
  http://vallalkozasvezeto.hu/tartalom-37-penzugyi_stabilitas_lepesrol_lepesre.html oldalon
  (Tavalyi GT-n adtam elektroszmog címet, léptél benne?)

  Válasz

  Cashflow Mérnök megjegyzése:

  Szia Józsi,

  nem, semmiképp nem erre gondoltam! Találtam egy honlapot (egy barátom hívta fel a figyelmem rá), és a szöveg tőlünk lett átvéve.
  Megnéztem a Te honlapod, egyedi, színvonalas! Gratulálok!
  Örülök, hogy nem vagyok egyedül abban “küldetésben”, hogy segítsünk a vállalkozóknak rendet tenni a pénzügyek háza táján. :)

  Üdv: Zoltán
  UI.: elektroszmog ügyben elkevertem az infot, el tudnád küldeni nekem mégegyszer? :)

  Válasz

Itt lehet hozzászólni !

Családi Élettervezés

Családi Élettervezés

Itt az ideje, hogy átlásd az összes pénzmozgásodat!

Családi Élettervezés

Naptár
szeptember 2009
H K S C P S V
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Huszárvirtus

Huszárvirtus az értékesítésben

Szeretnél-e egy ennyire hatékony értékesítői egységet a cégedben, amely őrületbe kergeti a konkurenciádat, miközben te képes leszel annyi eredményes "huszárt" előállítani, amennyit szeretnél?
Kattints a képre!

Huszárvirtus

Családi Életvezetés

Családi Életvezetés

Itt az ideje, hogy átlásd az összes pénzmozgásodat!

Cashflow Családi Életvezetés

Családi Élettervezés

Családi Élettervezés

Itt az ideje, hogy átlásd az összes pénzmozgásodat!

Családi Élettervezés